fbpx

17 JANUARI CONCERTGEBOUW AMSTERDAM

Woensdag 17 januari 2018, Concertgebouw Amsterdam
Aanvang: 19:30 uur, Start show: 20:00 uur
Prijs: rang 1: € 49,-/rang 2:
€ 39,-
Koop een kaart voor jezelf, je medewerkers, je relaties of…?
Deze reguliere kaartverkoop verloopt via de website van het Concertgebouw Amsterdam.
De kaartverkoop van de actie ‘Bezorg een mantelzorger een avondje uit’  verloopt om administratieve redenen via onze Stichting Happy Motion. Na het invullen nemen wij contact op omtrent levering van de door u bestelde kaarten.
U KUNT GEEN TICKETS MEER BESTELLEN

17 JANUARI CONCERTGEBOUW AMSTERDAM = UITVERKOCHT

Geef aan hoeveel kaarten u voor uzelf en voor een mantelzorger wilt bestellen. Wij nemen contact met u op m.b.t. levering van de kaarten.

Ze behoren tot de besten in hun vak en zijn geboren performers: de professoren Henkjan Honing (muziekcognitie), Dick Swaab (neurobiologie) en de van meerdere TV-optredens bekende Erik Scherder (neuropsychologie).

U zit gegarandeerd op het puntje van uw stoel wanneer ze u uitleggen, laten zien en zelfs letterlijk laten ervaren hoe muziek uw brein beïnvloedt.

Dit spetterende theatercollege wordt afgewisseld met live muziek en met enkele scènes uit de documentaire Miracles of Music (van Pim Giel) over de opmerkelijke effecten van muziektherapie. Want muziek is niet alleen fijn – muziek maken en luisteren is ook goed voor de ontwikkeling, gezondheid en de kwaliteit van leven. Met muzikale optredens van niemand minder dan soulzangeres Berget Lewis en saxofonist Benjamin Herman met band.

De theatershow is onderdeel van het project Miracles of Music, waarin wetenschappers, muziektherapeuten en musici zich sterk maken om muziek de plaats te geven die ze verdient in ons leven, de zorg en het onderwijs.

Miracles of Music
Het project Miracles of Music heeft tot doelstelling om muziektherapie toegankelijk te maken voor mensen die daar zelf niet de financiële middelen voor hebben. Een deel van de opbrengst per show wordt daarvoor geschonken aan een instelling die muziektherapie geeft en aan kwetsbare mensen waardoor die het theater kunnen bezoeken.

PROGRAMMA THEATERSHOW

Welkom en muzikale opening

Waarom zijn we allemaal muzikaal?
Prof. dr. Henkjan Honing, hoogleraar muziekcognitie, Universiteit van Amsterdam
Auteur van o.a. “Iedereen is muzikaal
Nagenoeg alle pasgeborenen hebben aanleg voor muziek, maar waarom verleren we dat en zijn sommige mensen muzikaal begaafd? Als we luisteren naar muziek, hoe werkt dat dan? Henkjan Honing gaat de interactie aan met de zaal en levert bewijs ter plekke.

Muzikaal intermezzo door Berget Lewis, Benjamin Herman en de Alvin Lewis band

Hoe werkt muziek op ons brein bij ziekten en beperkingen?
Prof. dr. Dick Swaab, arts en emeritus hoogleraar neurobiologie, Universiteit van Amsterdam, Nederlands Herseninstituut
Auteur van o.a. “Ons creatieve brein
Wanneer we getroffen worden door bepaalde ziekten, sociaal isolement of trauma’s, kunnen we vaak slecht of niet communiceren. Waarom kan muziek(therapie) die communicatie op gang helpen en zelfs invloed hebben op je IQ? Dick Swaab gebruikt beelden uit de film Miracles of Music van Pim Giel.

Muzikaal intermezzo door Berget Lewis, Benjamin Herman en de Alvin Lewis band

Waarom moeten we muziek gebruiken voor onze hersenontwikkeling?
Prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, Vrije Universiteit Amsterdam
Auteur van o.a. “Singing in the brain
Muziek is uit ons onderwijs verdwenen terwijl het een basis vormt in elke cultuur. Wat doet muziek precies in de hersenenontwikkeling en is dat aan te tonen? Via een technisch hoogstandje laat Erik Scherder u kijken in uw eigen brein en in dat van musici uit de show.

Muzikale afsluiting
Een optreden van een musicus/band/orkest die gevolgd is in de film of een andere artiest die begaan is met muziek en de effecten op ons brein en gezondheid. Elke show kent een ander soort genre muziek; klassiek, pop, jazz of wereldmuziek.