fbpx

Pitch jouw muzikaal idee of project…en win!

 in Congres, Muziek

Er zullen op het Miracles op Music Congres op 15 november 2018 (VU Amsterdam) maar liefst 2 posterprijzen worden uitgereikt: Namelijk 1 voor een mooi muzikaal idee/project en 1 voor een interessant wetenschappelijk onderzoek aangaande de kracht van muziek(therapie) in de jeugd-, volwassen- en/of ouderenzorg. Als student of onderzoeker krijg je dus de kans om niet alleen wetenschappelijk onderzoek, maar juist ook jouw muzikale idee, muzikale project of je scriptie als poster te presenteren en indien je in de prijzen valt te pitchen in 1 minuut voor een groot en divers publiek. De winnaars ontvangen 1 begeleidingssessie met een gerenommeerde wetenschapper of een bedrijf dat jou kan helpen om je onderzoek of idee verder te ontwikkelen. 

 Voorwaarden posterpresentatie Miracles op Music Congres op 15 november 2018
Een poster is een vel papier (A1 formaat) waarop een onderzoek(sresultaat) of muzikaal idee/project wordt gepresenteerd. Je bent zelf aanwezig tijdens de grote pauze om de poster toe te lichten en vragen te beantwoorden van congresdeelnemers.

Aanleveren en deadline 

 • uiterlijk 20 oktober 2018: aanmelden van de posterpresentatie via a.prick@happymotion.org middels korte ‘prikkelende’ titel, auteursnaam en kort bondig abstract van maximaal 50 woorden. Indien je posterpresentatie wordt gehonoreerd, zal dit korte abstract gebruikt worden voor het programmaoverzicht. 
 • 22 oktober 2018: uiterlijk 22 oktober ontvang je bericht of je poster gehonoreerd is.
 • 1 november 2018: deadline aanleveren pdf posterpresentatie (digitaal) via a.prick@happymotion.org
 • 15 november 2018: poster op A1 formaat meenemen naar congres. Instructies volgen t.z.t.
Registreer je tijdig voor het congres via de volgende link: www.miraclesofmusic.nl/congresAls student kun je gebruik maken van het speciale kortingstarief. Hierdoor betaal je slechts 45 euro entree. Gebruik hiervoor de volgende kortingscode: mom-studentz. Vermeld bij opmerkingen wel even de naam van je studie, studentennummer. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor dit tarief. 

De basiseisen
De poster heeft een paar vaste kenmerken die je in acht dient te nemen: 

 •  Formaat: A1. Je zorgt zelf voor een geprint exemplaar van je poster op A1 formaat en neemt deze op 15 november mee naar het congres. 
 •  Indeling: staand
 •  Benoemde onderdelen: vrij te bepalen

Kwaliteitscontrole
De congrescommissie behoudt zich het recht om het te presenteren materiaal te beoordelen op kwaliteit en relevantie. 

Tips bij het maken van je posterpresentatie
Om een goede posterpresentatie te maken, geven wij hier meerdere tips en tricks om je verhaal zo goed mogelijk te vertellen: 

 • Beperk wat je wil vertellen op je poster tot het hoogst noodzakelijke. Een bezoeker van de posterpresentatieruimte scant in een paar seconden welke poster er het meest interessant uitziet. Teveel tekst op een poster is als veel tekst op een PowerPoint slide: heel vervelend. Zorg ervoor dat er één kreet, een paar woorden (evt. in een zin) duidelijk uitspringt en dat het dus in één oogopslag te begrijpen is, waar de poster over gaat. Kies daarom één onderwerp, verlies je niet in teveel willen vertellen.
 • Bedenk wie je publiek zal zijn en waar die in geïnteresseerd is. In dit geval zullen dat in ieder geval medestudenten en docenten maar ook zorgprofessionals, cliënten, mantelzorgers bedrijven gespecialiseerd in muziek & zorg. Vermijd zoveel mogelijk vakjargon, tenzij het niet anders kan.
 • Zorg dat de poster opvalt, dat het beeldbepalende element aantrekkelijk is of in ieder geval een reactie oproept.
 • Bepaal hoeveel ruimte je hebt, maak een proefopmaak.
 • Een poster moet van een afstand van 1,5 tot 2 m. nog te lezen zijn. Kies daarom voor een goed leesbaar lettertype. Helvetica, Arial, Verdana en Tahoma zijn lettertypes zonder schreef. De veelgebruikte Times en Times New Roman zijn lettertypes met een schreef. Voor teksten op afstand, zoals een poster of een website, leest een schreefloos lettertype vlotter. Gebruik niet meer dan twee lettertypes. Kies voor het lezen op afstand een minimale lettergrootte van 18 punts; de titel moet gebruik maken van een groter lettertype (bijv. 70 punts); tussenkopjes 36-42 punts.
 • De poster moet zelf het werk kunnen doen. Hoewel je je poster mondeling kunt toelichten aan personen die voorbij lopen, zal de poster ook te bezichtigen zijn als je er niet bij bent. Tijdens de posterpresentatie sessie in de grote pauze ben je zelf bij de poster aanwezig voor eventuele uitleg en het beantwoorden van vragen van geïnteresseerden.

Vragen? Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met programmamanager en wetenschapper Anna-Eva Prick a.prick@happymotion.org 

Recente berichten

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.