fbpx

Welkom bij deze gratis Miracles of Music Online. Aan de hand van deze laagdrempelige individuele online cursus leer je via een instructiefilm met 11 lessen over de effecten van muziek in de zorg en hoe je dit zelf kan toepassen. Het is een inspiratie cursus.

De cursus is ontwikkeld met wetenschappers, muziektherapeuten en op basis van 65 Miracles of Music bijeenkomsten. Er is gebruik gemaakt van filmbeelden van de 2 documentaires van Pim Giel, Miracles of Music en Mind & Music. De cursus is gemaakt vanwege de ontmoetingsbeperkingen door COVID-19.

Deze cursus bestaat uit de volgende onderdelen: 

 1. Leerdoelen, ontstaan van muziek, invloeden van muziek
 2. Muziek, muzikaliteit en wetenschap
 3. Durf te experimenteren met het inzetten van muziek
 4. Bepaal het doel waarom muziek wordt ingezet
 5.  Persoonlijke muzikale voorkeur
 6.  Muzikale behoefte bij jezelf en de ander
 7.  Kies de juiste muziek interventie
 8.  Kies het juiste moment en middelen
 9.  De kracht van stilte
 10.  Muziek en beweging
 11.  Doen
 12.  Afsluiting en groepsvoorbeelden

Voorkennis: Je hoeft van tevoren niets te bestuderen, je kunt direct beginnen. Mensen leren het beste en het snelste als ze eerst zelf kunnen toepassen. Je hoeft ook geen muzikale achtergrond te hebben, een muziekinstrument te bespelen of te kunnen zingen. Van muziek houden is alleen maar een pré.

Na het volgen van deze inspiratie cursus kan je zelf aan de slag met muziek en je kan de vervolgtraining volgen “Aan de slag met muziek” als je muziek binnen je organisatie wilt gaan borgen. Deze bestaat uit één of meerdere fysieke ontmoetingen in een groep van deelnemers.

Doelgroep: De module is bestemd voor zorgprofessionals  in de cure (ziekenhuizen), care (VGZ, V&V en GGZ) en voor vrijwilligers en mantelzorgers

De gratis Miracles of Music Online cursus is mogelijk gemaakt door:
Miracles of Music online cursus mogelijk gemaakt door SONOS

De cursus is gratis voor individuen.
Het is niet toegestaan de cursus te downloaden of te delen met anderen

Promo: