fbpx

Mind & Music
(de tweede Miracles of Music film)

Bekijk de film

De film is voor slechts 5 euro te bekijken/downloaden via onze webshop

Wat is de invloed van muziek op ons brein en ons psychisch welbevinden? Filmmaker Pim Giel gaat in zijn tweede documentaire over de ‘miracles of music’ op onderzoek uit bij wetenschappers, muzikanten, muziektherapeuten en patiënten.

Vanaf je geboorte tot het einde van je leven kan muziek zorgen voor een beter welzijn. Ook en misschien wel juist wanneer je te maken hebt met angsten, delicten, depressie, suïcide, psychose, pijn, schizofrenie, trauma en stemmen.

Een impressie
Hoogleraar Psychiatrie Iris Sommer laat de elasticiteit van onze hersenen zien. Die kunnen tijdens je leven groeien, maar zichzelf ook opeten. En dat is beïnvloedbaar.

Neuro-musicoloog Artur Jaschke laat zien welke innovaties er in de muziektherapie zijn en stopt filmmaker Pim Giel zelfs in de hersenscanner.

We zien patiëntjes op de neonatologie, pubers op de operatietafel en angstige en depressieve mensen die gezongen hebben voor volle zalen. En een moeder met een kind op de Intensive Care wilde maar één ding: dáár harp spelen.

Muziektherapeuten nemen ons mee naar de gevangenis of tbs-kliniek, een ggz-instelling en het ziekenhuis.

Première en voorstellingen
De film ging in première op het Tweede Miracles of Music Congres op 12 november 2019 in het Gooiland Theater in Hilversum. En is daarna te zien tijdens diverse presentaties in het land. Filmmaker Pim Giel, die zelf een lange achtergrond in de zorg heeft, gaat na de filmvertoning in dialoog met het publiek.

Voorlichting en educatie
De films en onderdelen daaruit zullen ook voor educatieve doeleinden worden gebruikt tijdens de Miracles of Music Meetings  en als instructie voor mantelzorgers, verzorgenden en zorgprofessionals in de thuissituatie.

Interesse in een meeting of filmpresentatie? Neem dan contact met ons op.
De film is verkrijgbaar in onze webshop

Bekijk ook de eerste film;
Miracles of  Music!

De eerste documentaire (Miracles of Music) ging in première tijdens het eerste Miracles of Music Congres op de Dag van de Muziektherapie, 15 november 2018. De film is nu te zien zijn op diverse filmpresentaties die in het land worden georganiseerd en is verkrijgbaar in onze webshop.

Pim Giel – Miracles of Music
Pim Gielmet het eerste exemplaar van Miracles of Music