Miraculous Meetings
Voor mantelzorgers en zorgprofessionals

Het beroep op zorg uit de eigen omgeving wordt de laatste jaren steeds groter. Veel mantelzorgers zorgen langdurig en intensief voor iemand uit hun directe omgeving. Het gevaar van overbelasting en isolement is groot. Mantelzorgers zelf zijn daardoor ook steeds kwetsbaarder en verdienen daarom onze waardering en ondersteuning!

Samen met muziektherapeuten hebben wij een laagdrempelig educatief programma voor mantelzorgers, verzorgers en andere zorgprofessionals ontwikkeld.

Ervaren, leren, doen
Tijdens een inspirerende Miraculous Meeting ontdekken en ervaren zowel mantelzorgers, als verzorgenden en zorgprofessionals, de kracht van muziek en muziektherapie. In een muzikaal en educatief programma krijgen ze bovendien handvatten aangereikt om zelf met muziektherapie aan de slag te gaan.

Hoe ziet een Meeting eruit?
  • Breincollege “Wat is het geheim en de kracht van muziek?” Korte presentatie door een bevlogen wetenschapper of muziektherapeut.
  • Tips & tricks voor het zelf inzetten van muziektherapie. Met praktijkvoorbeelden, oefeningen en fragmenten uit de Miracles of Music Film.
  • Muziek! Feestelijke omlijsting van het programma door lokale musici.

Wat de laagdrempelige en gratis toegankelijke Meetings zeker ook beogen is mensen bij elkaar brengen, meer begrip voor elkaar kweken, lotgenotencontact stimuleren en eenzaamheid verminderen.

Iets voor u?
Lokale Meetings kunnen worden aangevraagd door bijvoorbeeld gemeentes, zorg- en welzijnsinstellingen, scholen, ontmoetingsplekken zoals alzheimercafés en buurtorganisaties maar ook bedrijven. Daarbij wordt volop ruimte geboden voor een eigen inbreng en het kiezen van doelgroepen, domeinen van muziektherapie of bijvoorbeeld een eigen presentator.

Het standaardprogramma is bedoeld voor 30-50 gasten duurt ca. 2,5 uur.
Meer weten of reserveren? Neem nu contact met ons op

Agenda
Er staan al meerdere meetings gepland in Amsterdam, Amstelveen & Leiden
Nadere gegevens, data en locaties volgen.
1 februari 2018 – Amstelring