Miracles of Music Mantelzorg Meetings
Voor mantelzorgers en zorgprofessionals

 

Tijdens een inspirerende Miracles of Music Meeting ontdekken en ervaren zowel mantelzorgers (en hun naasten) als zorgprofessionals, de kracht van muziek en muziektherapie. In een muzikaal en educatief programma krijgen ze bovendien handvatten aangereikt om zelf met muziektherapie aan de slag te gaan.

Muziektherapie verhoogt de kwaliteit van leven van mensen met een beperking of hulpvraag. Bijzondere resultaten zijn al behaald bij onder andere dementie, depressie, een verstandelijke beperking, hersenletsel, autisme en PTSS. Daarnaast werkt muziektherapie ook positief voor de mantelzorgers en professionals zelf, wanneer ze deze inzetten.

Hoe ziet een Meeting eruit?

  • Breincollege “Wat is het geheim en de kracht van muziek?” Korte presentatie door een bevlogen wetenschapper of muziektherapeut.
  • Tips & tricks voor het zelf inzetten van muziektherapie. Met praktijkvoorbeelden, oefeningen en fragmenten uit de Miracles of Music documentaire.
  • Muziek! Feestelijke omlijsting van het programma door lokale musici.

Wat de laagdrempelige en gratis toegankelijke Meetings zeker ook beogen is mensen bij elkaar brengen, meer begrip voor elkaar kweken, lotgenotencontact stimuleren en eenzaamheid verminderen.

Iets voor u?
Lokale Meetings kunnen worden aangevraagd door bijvoorbeeld gemeentes, zorginstellingen, scholen of ontmoetingsplekken zoals alzheimercafés. Daarbij wordt volop ruimte geboden voor een eigen inbreng en het kiezen van doelgroepen, domeinen van muziektherapie of bijvoorbeeld een eigen presentator.

Het standaardprogramma is bedoeld voor 30-50 gasten duurt ca. 2,5 uur.
Meer weten of reserveren? Neem nu contact met ons op!

Sometimes music is the only thing that gets your mind off of everything else