fbpx

Miracles of Music Meetings

Voor cliënten, mantelzorgers en zorgprofessionals

Samen met deskundigen en muziektherapeuten hebben wij een laagdrempelig muzikaal en educatief programma voor kwetsbare mensen, hun mantelzorgers, verzorgers en andere zorg- en welzijnsprofessionals ontwikkeld. Tijdens inspirerende Miracles of Music Meetings ontdek je de kracht van muziek en de mogelijkheden om muziek en muziektherapie zelf in te zetten tijdens momenten van zorg en aandacht.

Miracles of Music Filmpresentatie (2,5 uur)

Documentaire & aansluitend dialoog 

Educatieve film en dialoog over muziek en beperkingen als dementie, autisme, PTSS, verstandelijke beperking, psychische problemen en revalidatie.
Voor zorgprofessionals, opleidingen, mantelzorgers en patiënten.
Door Pim Giel, documentairemaker en zorgexpert.

Lees meer

In zijn nieuwe documentaire volgt filmmaker Pim Giel drie muziektherapeuten en een muziektrainer die de ongelooflijke effecten aantonen van muziek op hun cliënten, die te maken hebben met bijvoorbeeld revalidatie, dementie, autisme, een oorlogstrauma, psychische problemen, een burn-out of eenzaamheid. Maar ook diverse muzikanten, waaronder zangeres Berget Lewis jazzmuzikant Benjamin Herman, concertpianiste Klara Wurtz en wetenschapper prof. dr. Erik Scherder vertellen over de wonderbaarlijke kracht van muziek op het brein en op henzelf.

Wetenschappelijk onderzoek toont al langer aan dat muziek een positief effect heeft op de ontwikkeling van ons brein. Maar inmiddels boeken al zo’n 700 muziektherapeuten in ons land goede resultaten met muziektherapie. Bijzonder zijn ook de beelden van de Intensive Care waarin het positieve effect van klassieke muziek wordt aangetoond.

In de film laten muziektherapeuten Evelien Mescher, Sander van Goor, Elsbeth Siebbeles en trainer/muzikant Lucas Dols zien hoe de mensen waar ze mee werken er vóor en tijdens de muziektherapie aan toe zijn en vooral wat het verbluffende resultaat erna is.

  • Zo helpt Evelien Mescher onder andere de 30-jarige Jan, die verstandelijk beperkt is, met het verlies van zijn vader. Hij kan zich moeilijk uiten, muziek helpt hem op ontroerende wijze het verlies draaglijk te maken.
  • Elsbeth Siebbeles laat zien hoe door muziektherapie de 5-jarige Dimo leert om contact te maken met anderen. En ze helpt Peter met het verminderen van zijn psychische problemen, door hem zijn emoties in het drummen te laten uiten.
  • Sander van Goor helpt de 13-jarige Maria, die als bootvluchteling uit Syrië een groot trauma heeft opgelopen. Door haar in contact te brengen met muziek en zelf een lied te laten maken, heeft ze nu geen last meer van nachtmerries.
  • En tenslotte jazzmuzikant Lucas Dols (o.a. van Sounds of Change). Hij werkt al zes jaar als muzikant en trainer in conflictgebieden, waar hij onder andere in vluchtelingenkampen mensen traint om de kracht van muziek te gebruiken in hun werk met kinderen. In de film laat hij in het grootste vluchtelingenkamp van Jordanië zien wat het effect is van muziek.
Miracles of Music Meeting (2,5 uur)

Inspiratie voor iedereen

Ontdek en ervaar de kracht van muziek voor onze gezondheid. Inclusief tips & tricks.
Voor zorgprofessionals, mantelzorgers en patiënten.
Door gespreksleider, muziektherapeut, artiest en wetenschapper.

Lees meer

Kom de kracht van muziek zelf ervaren tijdens een bruisende meeting! Muziek ontspant, inspireert, stimuleert, geeft energie en zorgt voor rust. En muziek is goed voor je ontwikkeling, je brein en je gezondheid. Een gespreksleider, een muziektherapeut en een artiest gaan muzikale interactie aan met het publiek. Wetenschap, uw eigen casuïstiek en muzikale tips en mogelijkheden passeren de revue. Verrassend, leerzaam en bovenal: heel erg leuk!

Een laagdrempelig programma bedoeld voor een breed publiek en zeker ook voor zorgprofessionals, mantelzorgers en vrijwilligers.

Miracles of Music Experience
Miracles of Music Experience

Muziek en Educatie

De Miracles of Music Experience is ontstaan door een combi van een educatieve meeting en een show waarbij er veel te zien is als ook ervaren, horen en vooral meedoen! Een veelzijdig programma op maat!

Lees meer

De Miracles of Music Experience is een grootschalige bijeenkomst, bedrijfsfeest of jubileumviering van voor een afdeling of het hele bedrijf. We ontwikkelen in samenspraak een programma waar de rol van muziektherapie, presentaties en workshops gecombineerd worden met een borrel, lunch, diner en mooie optredens van door jullie gewenste artiesten. De Miracles of Music Experience is een feest op maat met een educatief tintje!

Klik hier voor een impressie van een meeting.

Interesse in een meeting of presentatie? Neem dan contact met ons op

Meetings kunnen worden aangevraagd door bijvoorbeeld gemeentes, zorg- en welzijnsinstellingen, scholen en onderwijsinstellingen, ontmoetingsplekken zoals alzheimercafés en buurtorganisaties maar ook bedrijven. Daarbij wordt volop ruimte geboden voor een eigen inbreng en het kiezen van doelgroepen, domeinen van muziektherapie of bijvoorbeeld een eigen presentator.

Miracles of Music Presentatie (0,5 tot 1 uur)

De wonderen van muziek

TEDx company presentatie over de effecten van muziek op ons brein en onze gezondheid.
Voor bedrijven, instellingen en teams en voor speciale gelegenheden.
Door Pim Giel, documentairemaker en TEDx spreker.

Lees meer

De wonderen zijn de wereld nog niet uit – dat ontdekte Pim Giel in zijn zoektocht naar de effecten van muziek op onze gevoelens en onze gezondheid.

In deze presentatie, die deels werd gebruikt voor zijn TEDx Talk, neemt hij u mee op die bijzondere reis langs muzikanten, muziektherapeuten, wetenschappers en kwetsbare mensen en hun mantelzorgers.

Voor zijn documentaire reisde Pim het hele land door maar zag ook wat muziek doet voor kinderen met een oorlogstrauma in een vluchtelingenkamp in het Midden-Oosten.

Zeer geschikt programma voor bedrijven, instellingen en teams

Over Pim Giel, documentairemaker en zorginnovator

Pim Giel maakte Om gek van te worden en zes educatieve films over chronische pijn, twee documentaires Mijn hoofd in jouw handen en Ger, Mijn Hoofd In Eigen Hand over beginnende dementie en Miracles of Music over de toepassingen en effecten van muziektherapie. Naast de zeer succesvolle premières in een uitverkocht EYE Amsterdam en VU Amsterdam was er veel media-aandacht in bijvoorbeeld RTL Late Night, de tv-première van de film Ger, Mijn Hoofd In Eigen Hand bij NPO 2, Jinek, Omroep Max EenVandaag en vele radioprogramma’s en dagbladen.

Pim was jaren werkzaam in de zorg, als verpleegkundige, manager en als adviseur. Hij kent de problematiek dus van binnenuit.