fbpx

Stichting Happy Motion organiseert samen met Amstelveenvoorelkaar de filmvertoning Miracles of Music. Deze samenwerking is tot stand gekomen daar beide organisaties zich inzetten voor zorg en welzijn. De film ging op 15 november 2018 voor 900 man succesvol in première. De film is voor een breed publiek en uitermate geschikt voor iedereen die een warm hart toedraagt voor zorg voor elkaar en dus ook voor Amstelveenvoorelkaar.

Muziek is goed voor iedereen en daarom zal het bekende ouderenpopkoor Lust for Life optreden. Zij hebben met Miracles of Music in het Concertgebouw een waanzinnige act neergezet. Tevens zullen filmregisseur Pim Giel en hoofdrolspeelster/muziektherapeut Elsbeth Siebbeles met het publiek in dialoog gaan.

MIRACLES OF MUSIC

In deze documentaire volgt filmmaker Pim Giel drie muziektherapeuten en een muziektrainer die de ongelooflijke effecten aantonen van muziek op hun cliënten, die te maken hebben met bijvoorbeeld revalidatie, dementie, autisme, een oorlogstrauma, psychische problemen, een burn-out of eenzaamheid. We gaan zelfs op bezoek op een Intensive Care. Maar ook diverse muzikanten, waaronder zangeres Berget Lewis jazzmuzikant, Benjamin Herman, concertpianiste Klara Würtz en wetenschapper prof. dr. Erik Scherder vertellen over de wonderbaarlijke kracht van muziek op het brein en op henzelf.

In de film laten muziektherapeuten Evelien Mescher, Sander van Goor, Elsbeth Siebbeles en trainer/muzikant Lucas Dols zien hoe de mensen waar ze mee werken er vóor en tijdens de muziektherapie aan toe zijn en vooral wat het verbluffende resultaat erna is.

Zo helpt Evelien Mescher onder andere de 30-jarige Jan, die verstandelijk beperkt is, met het verlies van zijn vader. Hij kan zich moeilijk uiten, muziek helpt hem op ontroerende wijze het verlies draaglijk te maken.

Elsbeth Siebbeles laat zien hoe door muziektherapie de 5-jarige Dimo leert om contact te maken met anderen. En ze helpt Peter met het verminderen van zijn psychische problemen, door hem zijn emoties in het drummen te laten uiten.

Sander van Goor helpt de 13-jarige Maria, die als bootvluchteling uit Syrië een groot trauma heeft opgelopen. Door haar in contact te brengen met muziek en zelf een lied te laten maken, heeft ze nu geen last meer van nachtmerries.

En tenslotte jazzmuzikant Lucas Dols (o.a. van Sounds of Change). Hij werkt al zes jaar als muzikant en trainer in conflictgebieden, waar hij onder andere in vluchtelingenkampen mensen traint om de kracht van muziek te gebruiken in hun werk met kinderen. In de film laat hij in het grootste vluchtelingenkamp van Jordanië zien wat het effect is van muziek.

TICKETS

Schouwburg Amstelveen
donderdag 11 april 2019, 19:30 uur
1e rang  –  € 11,00

Kom kijken en laat u op verschillende manieren verrassen wat muziek voor een bijzondere werking op de kwetsbare mens heeft. Miracles of Music heeft niet voor niets de slogan: “Meer muziek in de zorg en welzijn!”

Lees hier meer over de Mantelzorg Meetings.