fbpx
DE 3 PROFESSOREN
THEATERCOLLEGE + FILM + MUZIEK
DE 3 PROFESSOREN
Wat doet muziek met je brein,
je ontwikkeling en je gezondheid?

DE SHOWS

Ze behoren tot de besten in hun vak en zijn geboren performers: de professoren Henkjan Honing (muziekcognitie), Dick Swaab (neurobiologie) en de van meerdere tv-optredens bekende Erik Scherder (neuropsychologie).

Je zit gegarandeerd op het puntje van je stoel wanneer ze je uitleggen, laten zien en zelfs letterlijk laten ervaren hoe muziek je brein beïnvloedt. Muziek maken en luisteren is goed voor je ontwikkeling, gezondheid en de kwaliteit van leven.

Dit spetterende theatercollege wordt afgewisseld met livemuziek. Er zijn optredens van niemand minder dan soulzangeres Berget Lewis en saxofonist Benjamin Herman met band.

Verder worden er fragmenten vertoond uit de documentaire Miracles of Music van Pim Giel over de opmerkelijke effecten van muziektherapie.

Toegankelijk voor iedereen
Met het project Miracles of Music willen wij dat zoveel mogelijk kwetsbare mensen en hun naasten de wonderbaarlijke kracht van muziek en muziektherapie zelf ervaren en kunnen gebruiken.

Met de hulp van donateurs en sponsors organiseren we gratis Mantelzorg Meetings en individuele sessies muziektherapie voor mensen die dat zelf niet kunnen betalen. Ook bij iedere show is een deel van de kaarten gratis beschikbaar voor mantelzorgers. Voor de drie professoren was dit zelfs een uitdrukkelijke voorwaarde om mee te werken.

NOG ENKELE TICKETS, BESTEL NU!

Rotterdam De Doelen
Zondag 2 december 2018, 19.00 uur
Prijs: € 29,00 (3e rang), € 35,00 (2e rang), € 45,00 (1e rang)

PROGRAMMA THEATERSHOW

Welkom en muzikale opening

Waarom zijn we allemaal muzikaal?
Prof. dr. Henkjan Honing, hoogleraar muziekcognitie, Universiteit van Amsterdam
Auteur van o.a. “Iedereen is muzikaal
Nagenoeg alle pasgeborenen hebben aanleg voor muziek, maar waarom verleren we dat en zijn sommige mensen muzikaal begaafd? Als we luisteren naar muziek, hoe werkt dat dan? Henkjan Honing gaat de interactie aan met de zaal en levert bewijs ter plekke.

Muzikaal intermezzo door Berget Lewis, Benjamin Herman en de Alvin Lewis band

Hoe werkt muziek op ons brein bij ziekten en beperkingen?
Prof. dr. Dick Swaab, arts en emeritus hoogleraar neurobiologie, Universiteit van Amsterdam, Nederlands Herseninstituut
Auteur van o.a. “Ons creatieve brein
Wanneer we getroffen worden door bepaalde ziekten, sociaal isolement of trauma’s, kunnen we vaak slecht of niet communiceren. Waarom kan muziek(therapie) die communicatie op gang helpen en zelfs invloed hebben op je IQ? Dick Swaab gebruikt beelden uit de film Miracles of Music van Pim Giel.

Muzikaal intermezzo door Berget Lewis, Benjamin Herman en de Alvin Lewis band

Waarom moeten we muziek gebruiken voor onze hersenontwikkeling?
Prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, Vrije Universiteit Amsterdam
Auteur van o.a. “Singing in the brain
Muziek is uit ons onderwijs verdwenen terwijl het een basis vormt in elke cultuur. Wat doet muziek precies in de hersenenontwikkeling en is dat aan te tonen? Via een technisch hoogstandje laat Erik Scherder u kijken in uw eigen brein en in dat van musici uit de show.

Muzikale afsluiting
Een optreden van een musicus/band/orkest die gevolgd is in de film of een andere artiest die begaan is met muziek en de effecten op ons brein en gezondheid. Elke show kent een ander soort genre muziek; klassiek, pop, jazz of wereldmuziek.